موزه آب بندر عباس

 

تاریخچه موزه آب بندر عباس

عمر و قدمت ساختمان این موزه تاریخی به دوران صفویه بر می گردد، در آن زمان مردم با کمبود آب و بارندگی مواجه شده بودند و برای نگهداری کردن از آب و مصارف روزانه این فضا را بنا کردند. پس از گذشت سال ها از این ماجرا، شرکت آب بندرعباس برای حفظ ارزش، فرهنگ و تمدن مردم در گذشته و انتقال میراث به نسل های بعدی، تصمیم گرفت گنجینه ای از آثار و بناهای مربوط به دوران قدیم تا به امروز را در موزه آب جمع آوری کند و در معرض دید بازدید کنندگان قرار دهد. پس از این ماجرا در سال ۱۳۸۴ موزه آب را افتتاح کردند تا مردم با نحوه زندگی و وسایل مورد نیاز زمان قدیم برای تامین آب از نزدیک آشنا شوند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

موزه آب بندرعباس در زمینی به مساحت ۱۷۰۰ متر مربع بنا شده و دارای ۲ سالن مجزا است. این مجموعه دیدنی دارای یک فضای بازی به مساحت ۱۵۸۰ متر مربع است که نما های جذابی مانند آب انبارها، پل، سد ها و مجسمه های مردم محلی را به نمایش گذاشته اند.
در ابتدا که وارد محوطه موزه بشوید، گاو چاه را مشاهده خواهید کرد که قلق آب کشی از چاه در زمان های گذشته را نشان می دهد. چاه های زیادی در قسمت های مختلف این موزه قرار دارند که گفته می شود چاه های تکامل یافته ای از چاه های تلا بندر لافت هستند. در موزه آب بندرعباس انواع خمره، کوزه، کندر، پایه مشبک، جهله، تصاویر ظرف های آب و گاو، چاه و چاه چرخ گاوی وجود دارد و می توانید با خرید بلیط های سفر خود از سایت مستر بلیط، به آن جا بروید و این خلاقیت ها را از نزدیک مشاهده کنید. در واقع این موزه، محل مناسبی برای شناخت آثار قدیمی مربوط به آب است و جزء یکی از شاهکار های ایران به شمار می رود. در قسمت شمالی موزه یک سد با معماری منحصر به فرد و مدرن قابل رویت است توجه افراد را به خود جلب می کند. در قسمتی دیگر از موزه آب بندرعباس، یک برکه وجود دارد که در آن انواع لوازم مردم قدیم از جمله ظروف، لیوان، جام های آب و وسایلی که توسط مردمان قدیمی این خطه استفاده می شده است، دیده می شود.

https://mrbilit.com/mag/water-museum/

Comments

Popular posts from this blog

13 Types of Blog Headlines That'll Get You More Traffic [+ Examples]

Traveling for Two: Advice for Pregnant Vacationers

Financial disadvantages of travelling